Ne jucam si invatam! 5 sfaturi utile

 

Mereu suntem in cautare de jocuri educative, ele sunt resursa principala in activitatile de invatare la care iau parte cei mici.

Intr-o era a tehnologiei unde majoritatea copiilor prefera jocurile digitale este important sa constientizam impactul  pe care il au jocurile educative,  ii ajuta pe cei mici sa descopere obiectele, sa inteleaga importanta respectarii unor reguli si dezvolta in aceelasi timp o serie de abilitati:

  • Capacitatea de concentrare
  • Memoria
  • Increderea in sine

Totulmic va propune o serie de categorii de jocuri educative care sunt esentiale in dezvoltarea celor mici.

  1. Seturile pentru invatarea numerelor , ajuta copiii sa invete concepte de baza ale matematici .
  2. Seturile pentru invatarea si recunoasterea literelor , invatarea de litere nu pare pentru copii o activitate interesanta sau usoara cu ajutorul setului potrivit prin care cei mici sunt nevoiti sa constuiasca, sa compare sau care ii va implica in diferite activitati totul va parea foarte usor
  3. Cartile de colorat, este foarte important ca cei mici sa aiba atentia formata de la o varsta frageda, este momentul sa invete sa asorteze culorile sa descopere obiecte noi in plus este o activitatea iubita de cei mici
  4. Jocul cu plastilina, construirea si proiectarea este o etapa importanta in dezvoltarea celor mici.
  5. Jocuri cu forme geometrice, inca din primele luni copilul face legatura intre obiectele familiare si formele lor.

 

In urmatoarele articole vom discuta fiecare categorie si vom cauta impreuna cele mai bune seturi de joaca prin care cei mici pot sa asimileze cat mai multe cunostinte  intr-un mod distractiv.

Written by

admin